Světově oceněná chuť našeho Kampotského pepře

Nejlepší pepř pochází z provincie Kampot v Kambodži, což potvrzuje i status PGI. Co vše ovlivňuje kvalitu a chuť Kampotského pepře?

Dokonalá kombinace klimatu a půdy v Kambodži

Výjimečná kvalita potvrzená chráněným označením původu

BARVA

ČERSTVOST

KONTROLA

KVALITA

BARVA
Ať už je jakákoli, vždy se jedná o stejnou kuličku pepře v různých fázích zralosti. Například černý pepř se sbírá jako nezralý zelený po větvičce, ale červený se sbírá po kuličce teprve až zčervená.

ČERSTVOST
Běžný pepř putuje přes mnoho překupníků několik měsíců po celém světě v nevyhovujících podmínkách bez vakuace, na lodi, kde zvětrává a zatuchá. K vám se tak dostane pouze prázdná kulička bez chuti. My Kampotský pepř vakuujeme ihned po sklizni společně s farmáři na českých strojích a poté dopravujeme do ČR, kde jej balíme až těsně před prodejem. Díky tomu se vám do rukou dostává nejčerstvější pepř rovnou z plantáže.

KONTROLA
Striktně následujeme Book of Specifications - oficiální dokument, který deklaruje, jaká kulička Kampotského pepře může opustit Kambodžu. Farmáři přebírají pepř tradičně ručně a pinzetou, takže do ČR nám doputuje v cca 99,6% čistotě. Tady jej znovu kontrolujeme na špičkovém stroji s optickou mechanikou Bühle r Sortex, který zachytí poslední stébélka trávy a dočistí pepř na 100 %. Neznáme jinou firmu, která by měla takto precizní několikanásobnou kontrolu.

KVALITA
Od nás k vám se dostane pouze kulička velká zhruba 4 mm, velmi tvrdá, plná chuti, sytá na barvě, šťavnatá a opravdu aromatická. Kampotský pepř roste na jihu Kambodži ve velmi vzácném podnebí a bohaté půdě, kde mají rostlinky dostatek živin, a vše je přísně přírodní. Výjimečná kvalita Kampotského pepře přináší i zdravotní benefity - díky obsahu piperinu zrychluje metabolismus, prokrvuje sliznice, detoxikuje, pomáhá při bolestech, špatném dýchání a funguje dokonce i jako afrodiziakum! Náš pepř je díky precizní kvalitě i bezlepkový.

SUŠENÉ PEPŘE

Barva pepře je ovlivněna stádiem zralosti během sklizně i postupem jeho následného zpracování.

  • ČERNÝ PEPŘ

    Je to nezralý zelený pepř, který se sbírá na začátku roku a po usušení na slunci zčerná. Černý pepř z Kampotu překvapí nejen lahodně intenzivní chutí, ale i nečekanými podtóny kafru, doplněného o mátu, tymián a eukalyptus. Sluncem sušená černá zrna pepřovníku jsou ideálním doplňkem k tmavému masu, steakům, hodí se do omáček a díky nádechu citrusů po rozdrcení jsou skvělým zpestřením italských těstovin.

  • ČERVENÝ PEPŘ

    Dlouhé čekání na dozrání pepřové kuličky v červený plod přináší sladký Kampotský pepř plný fruktózy, která se po rozkousnutí v ústech rozvine v chuť lesních plodů, jablek, růží a šípku. Díky svým vlastnostem je sladkým králem vegetariánské kuchyně, vhodný na saláty i ryby, mořské plody, dezerty, vánoční pečení či koktejly. Fantastický je i na grilování zvěřiny, k zeleninovým polévkám, rizotům... Jeho extrémně sladkou variantou je exkluzivní výběr z nejzralejších kuliček, které u nás naleznete v podobě tmavě červeného Kampotského pepře. Pozor! Nezaměňujte s růžovým pepřovcem brazilským, který není pepřem!

  • BÍLÝ PEPŘ

    Šampaňské mezi pepři. S bílým pepřem, který znáte, nemá nic společného. Klasické bílé pepře v obchodech jsou loupané z nezralého černého pepře a zatuchají, proto je nikdo nemá rád. Pravý bílý pepř je loupaný až ze zralého červeného pepře (je to jeho jádro) a díky tomu získává vlastnosti, pro které jej vyhledávají nejlepší světoví šéfkuchaři – otevírá chuťové pohárky a znásobuje chutě v jídle. Je skvělý na grilování s tmavými masy, namletý se sýry, páruje se s vínem a tapas. Výborně vyladí zeleninové polévky, noky, pesta, cokoliv s bramborami, těstovinami, domácím pečivem, asijskou kuchyni či pomazánky.

ČERSTVÉ PEPŘE

  • Lyofilizovaný pepř se solí

    Námi vyvinutý světový unikát - mrazem sušený čerstvý zelený solený Kampotský pepř. Speciální proces lyofilizace uchovává maximální možnou chuť a kvalitu čerstvého zeleného pepře. Při spojení s tekutinou nebo olejem kulička opět nasákne vlhkost a chutná jako čerstvá. Perfektně se hodí ke steakům, na omáčky, do těstovin, ale i na zapékání a výrobu dezertů.

  • Fermentovaný solený pepř

    Vzácná edice fermentovaného čerstvého pepře se solným květem, kterou pro nás připravila rodina prezidenta KPPA z výběru nejlepších kuliček. Měkký, jemný, svěží a méně pálivý zelený pepř k okamžité konzumaci vyniká neopakovatelným aroma a hodí se k masu, na omáčky, pesta i na posypání jakéhokoliv jídla na talíři jako finální tečka!

  • Zelený pepř v solném květu

    Čerstvý zelený Kampotský pepř v solném nálevu. Šťavnatá kulička, která vám vytvoří pepřovou explozi v ústech! Spolu s lyofilizovaným pepřem jde o velmi intenzivní variantu čerstvého pepře, která je vhodná do omáček, k masu, na saláty, omelety, těstoviny, polévky, sýry či cokoliv co milujete s čerstvým pepřem! Čerstvé pepře nedávejte do mlýnku, používejte celé či drcené v hmoždíři.